Pirlo krijgt mogelijk zeer slecht nieuws: 'We hebben samen beslissingen genomen'

Pirlo krijgt mogelijk zeer slecht nieuws: 'We hebben samen beslissingen genomen'

21-05-2016 18:58

Andrea Pirlo baalt ervan dat men de Major League Soccer nog steeds onderschat. De 37-jarige Italiaanse vedette van New York City FC zegt dat het niveau van de competitie hoger is dan men denkt. Ook gaat hij in op het aanstaande EK, waar Pirlo mogelijk niet bij is.

"Het is logisch dat de Major League Soccer niet dezelfde reputatie heeft als een Europese competitie, maar het gaat steeds beter. Wanneer iemand naar Amerika komt, weet hij wat hem te wachten staat", vertelt Pirlo aan La Gazzetta Dello Sport. "Ik heb die zaken nauwkeurig bekeken en wist wat de risico's waren. Als je in België of in een andere mindere competitie speelt, kun je alsnog Champions League of Europa League spelen."

Het is nog maar de vraag of Pirlo er met Italië bij is op het komende EK. De 37-jarige spelmaker is door bondscoach Antonio Conte niet opgenomen in de voorselectie, maar Pirlo weigert op te geven. "De definitieve selectie is nog niet bekend. Ook de spelers die nog belangrijke wedstrijden spelen zijn er niet bij. Ik heb met Conte gesproken en we hebben samen wat beslissingen genomen. Of ik er niet bij ben? Dat kan. Meer wil ik er niet over zeggen."