Hiddink heeft plannen op Stamford Bridge: Ze zeiden: ga je gang

Hiddink heeft plannen op Stamford Bridge: "Ze zeiden: ga je gang"

22-05-2016 13:00
1

Guus Hiddink vertrekt niet bij Chelsea, ondanks dat hij stopt als trainer van de Londenaren. Als adviseur wil hij de club - samen met een aantal voormalig Chelsea-spelers - naar een hoger niveau tillen.

Hiddink stopt als trainer van Chelsea, maar gaat wel een nieuwe functie invullen. "Technisch adviseur is een groot woord, ik word adviseur. Ik heb met Didier Drogba en Petr Cech gesproken. Die jongens heb zó'n impact op deze club...", vertelde de voormalig bondscoach van Oranje zondagochtend tijdens voetbaltalkshow De Tafel van Kees. 

Wedden

Meer odds

"De club is oud, maar in de topsport pas vijftien jaar aanwezig. Die oudere jongens met een goed hart, die dragen die club een warm hart toe. Zij kunnen veel betekenen." Hiddink mag voormalig Chelsea-spelers daarvoor benaderen van de clubleiding. "Ze zeiden: ga je gang."

De 69-jarige Hiddink nam in december 2015 het stokje over van José Mourinho op Stamford Bridge. De oefenmeester loodste de kwakkelende landskampioen naar de tiende plek in de competitie. Antonio Conte neemt het stokje over van Hiddink.