'Van Gaal kreeg Manchester United-ontslag van vrouw Truus te horen'

'Van Gaal kreeg Manchester United-ontslag van vrouw Truus te horen'

23-05-2016 10:11
24

Manchester United heeft José Mourinho een flink bedrag betaald om alleen bij Manchester United aan de slag te gaan. De Portugese trainer kreeg maar liefst 5,2 miljoen euro overgemaakt, in ruil daarvoor mocht Mourinho nergens anders trainer worden.

Dat weet het Engelse Daily Mail maandag te melden. Club en trainer bereikten halverwege het seizoen al een akkoord met elkaar. United verschafte zichzelf de positie om het nieuws pas naar buiten te brengen indien huidig manager Louis van Gaal de doelstellingen niet wist te behalen. Volgens de BBC is de aanstelling van Mourinho slechts een kwestie van tijd.

Opvallend is dat Van Gaal het nieuws omtrent zijn ontslag te horen kreeg van zijn vrouw Truus. Dat was vlak na de finale van de FA Cup, die United ten koste van Crystal Palace won (1-2). Volgens het doorgaans goed ingevoerde BBC, krijgt Van Gaal maandag van de directie persoonlijk te horen dat hij per volgend seizoen op straat staat.

Voor Mourinho ligt er een vijfjarig contract klaar in Manchester. In die vijf jaar verdient de Portugees het duizelingwekkende salaris van bijna honderd miljoen euro. Tevens krijgt de voormalig trainer van FC Porto, Chelsea, Internazionale en Real Madrid een portomonnee gevuld met ruim 250 miljoen euro om aankopen te doen.