Geen Ajax-vertrek: Zij hebben in de zomer en winter niet echt meegewerkt

Geen Ajax-vertrek: "Zij hebben in de zomer en winter niet echt meegewerkt"

24-05-2016 09:59
12

Nicolas Boilesen maakte een moeilijk jaar door bij Ajax. De linksback werd verbannen naar Jong Ajax, speelde geen minuut in het eerste elftal en mag nu als transfervrije speler op zoek naar een andere club. Hij wil de juiste keuze maken en heeft opties.

Het kan zelfs zeer snel gaan, zo vertelt de back tegenover Tipsbladet. "Het kan twee dagen, maar ook zes weken duren. Het gaat in ieder geval de goede kant op", stelde de Deen tegenover het medium uit zijn vaderland. In de vorige twee transferperiodes blokkeerde Ajax een transfer. "Wij hadden niet als enige een stem, zonder te veel op de details in te gaan."

Daarmee verwijst Boilesen naar Ajax: "Zij hebben in de zomer en winter niet echt meegewerkt. Daarom is het niet tot een transfer gekomen in de zomer of winter." Wat wil de Deen nu voor zichzelf? "Ik wil speeltijd krijgen. Daar moet ik dus goed naar kijken. Het moet niet alleen een club zijn die me graag wil hebben, want ik ben transfervrij en dan kan ik op de bank belanden."

"Ik moet echt achter het project staan", vervolgt Boilesen. "Het moet niet zomaar een club zijn, het moet de juiste club zijn, de juiste stap in mijn carrière."