Lof voor Blind: Dat zouden weinig trainers doen en zegt veel over zijn ego

Lof voor Blind: "Dat zouden weinig trainers doen en zegt veel over zijn ego"

24-05-2016 10:10
10

Dick Advocaat is weer terug bij het Nederlands elftal. De kersverse assistent-trainer heeft veel vertrouwen in de samenwerking met bondscoach Danny Blind en mede-assistent Marco van Basten.

"Ik denk dat we een mooi trio vormen. Danny als bondscoach en ik met wat ervaring. Net zag ik spelers met bewondering naar Van Basten kijken. Ze weten dat hij aardig kon voetballen", zegt Advocaat tegen Nu.nl. De Hagenaar, die in zijn loopbaan al twee keer eindverantwoordelijke was bij Oranje, werd onlangs aangesteld als vervanger van Ruud van Nistelrooy.

De laatste maanden was Advocaat nog actief als adviseur van Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. In Rotterdam kreeg hij kritiek dat hij teveel op de voorgrond trad, maar daar maakt de Kleine Generaal zich bij het Nederlands elftal geen zorgen over. "Het is echt niet zo dat ik nu geen aanwijzingen mag geven hoor. Als ik iets wil roepen, dan doe ik dat gewoon.''

Advocaat neemt desondanks zijn petje af voor de beslissing van Blind om hem te benaderen. "Ik vind het knap dat je er als coach zo’n zogenaamd gerenommeerde trainer bij de groep haalt. Dat zouden weinig trainers doen en zegt veel over zijn ego", aldus Advocaat in De Telegraaf.