Pleidooi voor Ajax-rentree Van Gaal: 'Zou kunnen met een paar aankopen'

Pleidooi voor Ajax-rentree Van Gaal: 'Zou kunnen met een paar aankopen'

24-05-2016 10:35
37

Na zijn ontslag bij Manchester United heeft Louis van Gaal de handen weer vrij. Arno Vermeulen, chef voetbal van de NOS, speculeert over een terugkeer van Van Gaal als trainer bij Ajax, waarmee hij in 1995 de Champions League won.

"Als Van Gaal nog wat wil, is presteren met Ajax - zeker internationaal wat al heel lang niet gelukt is - wel een optie", zegt Vermeulen in het Sportforum. "Hij zou naast trainer nog wel iets meer kunnen betekenen voor de club op technisch beleid. Hij is iemand die altijd met jonge spelers wil presteren. Hij wil vaak geen oudere spelers in zijn selectie hebben en dat is nu juist het beleid dat Ajax over het algemeen ook aanhangt. Hij wil spelers beter maken."

Wedden

Meer odds

Vermeulen is echter realistisch. "Als je mij vraagt: gaat hij de Champions League winnen met dit materiaal? Dat lijkt me niet. Dat er meer uit te halen is, dat wel. En met een paar aankopen zou het nog kunnen ook", aldus commentator, die niet te zwaar tilt aan het ontslag van Van Gaal bij United. "Hij zal het niet leuk vinden, maar het tast zijn zelfvertrouwen niet aan."