'FC Groningen werpt zich in de strijd voor kersvers international van Noorwegen'

'FC Groningen werpt zich in de strijd voor kersvers international van Noorwegen'

25-05-2016 14:36
6

FC Groningen is bezig met de komst van Anders Trondsen. Het Noorse medium NRK meldt dat deze week. Scouts van de Eredivisie-club zaten onlangs op de tribune voor de international. 

De 21-jarige Trondsen staat onder contract bij Sarpsborg 08. Kent Karlsen, de zaakwaarnemer van de jongeling, bevestigt dat Groningen concrete interesse heeft in zijn cliënt. Trondsen ontving onlangs zijn eerste oproep voor de nationale ploeg van Noorwegen. Collega-internationals Morten Thorsby (sc Heerenveen) en Alexander Sørloth (Groningen) zouden de linkspoot inmiddels hebben bijgepraat over de Eredivisie. 

De technisch directeur van Sarpsborg laat weten dat diverse clubs uit het buitenland inderdaad belangstelling hebben in Trondsen, die bij zijn huidige club ook als linksback heeft gefunctioneerd. Peter Jeltema, technisch manager van Groningen, erkende woensdag dat de nummer zeven van de Eredivisie op zoek is naar een linkspoot voor in de defensie. Ook op het middenveld lijkt versterking bruikbaar, gezien het vertrek van Rasmus Lindgren en de interesse in Albert Rusnak.