'Kampioen' Jol reageert op bizarre situatie in Egypte: Het is een dreigement

'Kampioen' Jol reageert op bizarre situatie in Egypte: "Het is een dreigement"

26-05-2016 10:23
4

Martin Jol loopt nog niet de polonaise in Egypte. De president van Zamalek, de enige overgebleven concurrent van Al Ahly, dreigt om zijn club uit de competitie te halen, maar dat is nog geen voldongen feit.

Jol gaat ervan uit dat hij nog geen kampioen is met Al Ahly, waar hij sinds dit jaar de scepter zwaait. "Het is maar een dreigement en zeker nog geen feit. Ik ga er vanuit dat we de komende wedstrijden er nog alles aan moeten doen om de titel te halen", reageert de Nederlandse trainer in gesprek met Voetbal International.

Al Ahly heeft een voorsprong van acht punten op Zamalek, met nog vijf wedstrijden te gaan. Mocht de nummer twee zich terugtrekken, dan is de ploeg van Jol automatisch kampioen. Zover is het dus nog niet.

De president van Zamalek, Morteza Mansour, dreigde deze week opnieuw om zijn club terug te trekken, omdat hij vindt dat Al Ahly stelselmatig wordt bevoordeeld. Mansour staat in het Midden-Oosten bekend als een zéér excentrieke baas, die onder meer oud-Ajax-spits Mido ontsloeg als trainer, meteen terughaalde en na twee weken weer ontsloeg.