Clubicoon moet na dertien jaar vertrekken: 'Niet onopgemerkt voorbij laten gaan'

Clubicoon moet na dertien jaar vertrekken: 'Niet onopgemerkt voorbij laten gaan'

Gepubliceerd: vrijdag 27 mei 2016 om 09:30vr 27-05-2016 om 09:30

Bij VVV-Venlo is er een einde gekomen aan het tijdperk van Niels Fleuren. De 29-jarige linksback vertrekt na dertien seizoenen en 353 competitiewedstrijden uit De Koel.

"Er wordt sportief gezien een andere keuze gemaakt voor de linksbackpositie", licht algemeen directeur Marco Bogers toe op de clubsite. "Met Niels verdwijnt een van de boegbeelden van onze club, maar dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. We zijn met Niels in overleg om een afscheidswedstrijd te plannen, waarbij een All Star Team geformeerd wordt met ex-teamgenoten van Niels. Ook onze supporters krijgen zo de kans om afscheid te nemen."

"Niels is een modelprof, anders hou je het niet zo lang vol en kom je niet tot zo veel wedstrijden, zeker niet bij één club", vervolgt Bogers over Fleuren, die in oktober 2003 zijn debuut maakte. "Wanneer Niels na zijn actieve carrière terug naar VVV-Venlo wil komen, dan staat de deur altijd open: als ambassadeur van onze maatschappelijke stichting VIA VVV, als jeugdtrainer of in een andere vorm."

Een andere verdediger, Jerold Promes, mag wel langer blijven in Venlo. De 32-jarige voormalige jeugdspeler van Ajax ligt nu tot de zomer van 2017 vast. Promes, die eerder uitkwam voor RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en Telstar, speelt sinds 2013 voor VVV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws