Eredivisie-exodus: twaalf toppers die we na de zomer niet meer terugzien

Eredivisie-exodus: twaalf toppers die we na de zomer niet meer terugzien

27-05-2016 15:45
7

Na een enerverend Eredivisie-seizoen kun je de klok erop gelijk zetten: clubs uit alle hoeken van Europa komen in de zomermaanden shoppen in Nederland. Vaarwel topscorers, dag uitblinkers. Welke kanjers zien we in augustus hoogstwaarschijnlijk niet meer terug? VoetbalPrimeur zet twaalf namen op een rij. 

Jetro Willems (PSV, 22 jaar)
Willems heeft misschien niet het beste seizoen uit zijn carrière achter de rug, maar omdat het contract van de aanvallende back over één jaar afloopt, lijkt een verkoop waarschijnlijk. Manchester City en Liverpool zijn twee van de clubs die met de Oranje-international in verband worden gebracht. 

Transferwaarde: negen miljoen euro   Bestemming: Premier League

Hakim Ziyech (FC Twente, 23 jaar)
Misschien wel het meest gewilde transferobject uit de Eredivisie. Ziyech is overduidelijk toe aan een stap hogerop. Borussia Dortmund, Hamburger SV, Anderlecht, TSG Hoffenheim, Southampton, Bayer Leverkusen, Zenit Sint-Petersburg: slechts een aantal namen van buitenlandse ploegen dat aan de Marokkaanse spelmaker is gelinkt. 

Transferwaarde: tien miljoen euro      Bestemming: Bundesliga of Premier League

Albert Rusnák (FC Groningen, 21 jaar)
Omdat Rusnák in Engeland inzetbaar is als een zogenaamde home grown player, staat hij in de belangstelling van onder meer Watford, zo lazen we deze week. Gaan clubs uit de Premier League en het Championship eenmaal met hun rijkgevulde portemonnee's rammelen, dan is er voor Groningen geen houden aan.

Transferwaarde: twee miljoen euro     Bestemming: Premier League of Championship

https://gyazo.com/b8a7d05077888147b9b839a1d5bf597e

Arek Milik (Ajax, 22 jaar)
Als we de kranten uit Engeland en Italië moeten geloven, dan heeft Ajax-topscorer Milik de clubs voor het uitkiezen. AS Roma, SS Lazio, Leicester City, Internazionale - elke dag duikt er wel een nieuwe naam op. Eén of twee goals op het EK en Ajax kan flink cashen voor de 22-jarige spits. 

Transferwaarde: tien miljoen euro   Bestemming: Serie A

Markus Henriksen (AZ, 23 jaar)
Henriksen heeft er in de afgelopen maanden geen enkel geheim van gemaakt dat hij in de zomer wil verkassen naar een buitenlandse club. Na vier seizoenen in de Eredivisie is de Noorse kilometervreter toe aan een nieuwe uitdaging. Swansea en SSC Napoli zijn concreet voor Henriksen. 

Transferwaarde: vijf miljoen euro    Bestemming: Premier League of Serie A

Jeffrey Bruma (PSV, 24 jaar)
Mocht PSV over een jaar weer op een Eindhovens podium verschijnen met de kampioensschaal, dan is de kans gering dat Bruma is erbij uit de kelen van de fans schalt. De 24-jarige international wil het graag weer eens over de grens proberen. Internazionale en VfL Wolfsburg zijn zéér geïnteresseerd. 

Transferwaarde: acht miljoen euro   Bestemming: Bundesliga of Serie A

https://gyazo.com/6dbe486e8ad6105a62e66d527c8b47a2

Sam Larsson (sc Heerenveen, 23 jaar)
Het Abe Lenstra Stadion is in de afgelopen twee decennia de perfecte springplank gebleken voor tal van aanvallers. Larsson (23) wordt de volgende Heerenveen-uitblinker die Friesland inruilt voor een Europese topcompetitie. Atalanta Bergamo wilde de Zweed afgelopen winterstop al hebben. Nu heeft ook Toulouse zich naar verluidt gemeld. 

Transferwaarde: vier miljoen euro     Bestemming: Ligue 1 of Serie A

Martin Hansen (ADO Den Haag, 25 jaar)
De man die met zijn hak voor het mooiste doelpunt van afgelopen seizoen tekende, staat voor een transfer naar Duitsland. Hansen wil in de zomer perse naar een buitenlandse club verkassen. ADO Den Haag wil vooralsnog niets van een verkoop weten, maar reken er maar op dat de flamboyante goalie in augustus onder de lat staat bij pak 'm beet Hamburger SV of 1.FC Köln.

Transferwaarde: één miljoen euro     Bestemming: Bundesliga

Sébastien Haller (FC Utrecht, 21 jaar) 
Een wintertransfer naar Norwich City zag Haller (21) niet zitten en dat heeft de Franse goalgetter achteraf goed gezien. Natuurlijk is er ook nog een kansje dat Ajax aan de haal gaat met de FC Utrecht-spits, maar het is waarschijnlijker dat Haller de Noordzee oversteekt en zijn geluk beproeft in de Premier League. Utrecht kan de zeven á acht miljoen euro die de aanvaller oplevert goed gebruiken. 

Transferwaarde: zeven miljoen euro  Bestemming: Premier League

https://gyazo.com/ce1299859eb46e9c57efc456a95d70a0

Luciano Narsingh (PSV, 25 jaar)
Zelfde verhaal als ploeggenoot Willems: het contract van Narsingh loopt nog één seizoen door en dus heeft PSV wel oren naar een verkoop van de watervlugge vleugelaanvaller. Geïnteresseerde clubs hoeven waarschijnlijk niet de hoofdprijs te betalen voor de oud-speler van sc Heerenveen. 

Transferwaarde: vijf miljoen euro    Bestemming: Primera Division of Premier League

Tonny Vilhena (Feyenoord, 21 jaar)
Het blijft pijnlijk voor Feyenoord dat het slechts een habbekrats gaat verdienen aan één van de grootste talenten die het in de afgelopen jaren voortbracht. Waarschijnlijk wordt binnen nu en enkele weken duidelijk in welk shirt we de transfervrije Vilhena komend seizoen zien spelen. We zouden een los artikel kunnen maken van alle clubs die alleen al in 2016 aan de linkspoot gelinkt zijn. Espanyol is momenteel de belangrijkste gegadigde om Vilhena in te lijven, maar vlak ook Hamburger SV, Internazionale en Southampton niet uit. 

Transferwaarde: nul euro                 Bestemming: Bundesliga, Serie A, Premier League of Primera Division

Valeri Qazaishvili (Vitesse, 23 jaar) 
Het contract van Qazaishvilli loopt nog twee jaar door in Arnhem. De sierlijke dribbelaar is echter toe aan een nieuwe uitdaging, erkende hij onlangs. Na respectievelijk elf en tien competitietreffers in de afgelopen seizoenen zal er aan interesse geen gebrek zijn. De naam van Ajax zoemt rond in de wandelgangen, maar een lucratieve transfer naar Duitsland of Rusland ligt meer voor de hand. 

Transferwaarde: drie miljoen euro  Bestemming: Bundesliga of Premjer Liga

De website TransferMarkt is gebruikt als bron voor de transferwaardes van de genoemde spelers