UEFA-kritiek op Nederlands veld in Milaan weerlegd: 'Het is perfect bespeelbaar'

UEFA-kritiek op Nederlands veld in Milaan weerlegd: 'Het is perfect bespeelbaar'

Gepubliceerd: vrijdag 27 mei 2016 om 16:40vr 27-05-2016 om 16:40

EXCLUSIEF - De Champions League-finale wordt zaterdag op een goede, Nederlandse grasmat gespeeld. Dat verzekert Desso, de fabrikant van het veld.

De UEFA schrok vorige maand zó van het veld in het stadion van AC Milan en Internazionale, dat een speciaal grasteam werd opgezet. Alles om ervoor te zorgen dat de finale van de Champions League op een biljartlaken wordt gespeeld. Het Nederlandse bedrijf Desso, dat de hybryde grasmat in Milaan aanlegde, is overigens niet verantwoordelijk voor het dagelijkse onderhoud van de mat.

"Laat ik vooropstellen dat het veld in Milaan perfect bespeelbaar is", begint Yves De Cocker van Desso in gesprek met VoetbalPrimeur. Hij kent uiteraard de zorgen van de UEFA. "In ieder geval is het zo dat er de laatste weken een team op is gezet dat de lokale groundmanagers heeft bijgestaan om het veld in optimale conditie te krijgen. Dat is ook gelukt."

20 miljoen kunstgrasvezels
In Milaan ligt een zogeheten hybryde grasveld, een honderd procent natuurlijk grasveld, versterkt met kunstgrasvezels. "Wij brengen dan machines ter plaatse die ongeveer twintig miljoen kunstgrasvezels inbouwen. Je ziet het niet, je voelt het niet, maar je hebt wél een uniforme versteviging van het veld."

Als Desso een veld aanlegt, geeft het bedrijf een jaar garantie in de vorm van 'pitch monitoring'. "Zodat het onderhoud van het veld zo optimaal mogelijk gebeurt", vult De Cocker aan. "Dat is in Milaan ook gebeurd. Mijn laatste informatie wijst erop dat het veld gewoon prima zal zijn. En wat je ook niet mag vergeten: deze finale is in San Siro, waar twee teams spelen. Daarnaast zijn er nog andere activiteiten in het stadion. Dat veld wordt veel vaker gebruikt dan pakweg een Eredivisie-veld in Nederland. Naar het einde van het seizoen heb je dan meer werk nodig om het goed te krijgen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws