De Graafschap wacht FC Twente-soap niet af: Niet veel wijzer geworden

De Graafschap wacht FC Twente-soap niet af: "Niet veel wijzer geworden"

27-05-2016 16:45
18

De Graafschap wil niet afwachten wat de uitspraak van het kort geding is dat FC Twente heeft aangespannen tegen het besluit om de club naar de Jupiler League te degraderen. De club gaat binnen enkele dagen beslissen of het beleid wordt afgestemd op een seizoen in de Eredivisie of in de Jupiler League.

De Graafschap is in principe gedegradeerd, maar blijft voor de Eredivisie behouden als FC Twente uit de competitie wordt gezet. Omdat daar pas halverwege juni uitsluitsel over zal zijn, kan de club nog geen beleid maken voor volgend seizoen. "We hebben het kort geding gevolg, maar zijn niet veel wijzer geworden", zegt woordvoerder Marc Teloh van De Graafschap tegen de Gelderlander.

"We gaan ons de komende dagen beraden hoe we verder gaan met ons eigen beleid. Daarbij moeten we bepalen of we dat doen op basis van voetbal in de eredivisie of op basis van voetbal in de eerste divisie. Wat gaan we doen met seizoenkaarten, met spelers, met sponsoren? We kunnen niet nog vier weken stilzitten." Volgens Teloh moet De Graafschap 'anticiperen' als uiteindelijk blijkt dat er beleid voor de verkeerde competitie is gemaakt.