'Misschien had ik hoofd opleidingen van Ajax moeten worden. Die kans was er'

'Misschien had ik hoofd opleidingen van Ajax moeten worden. Die kans was er'

28-05-2016 15:54
5

Aan de lange trainerscarrière van Foppe de Haan kwam deze maand definitief een einde. De 72-jarige trainer, die 44 jaar geleden aan zijn eerste klus begon, gaat met zijn vrouw van zijn pensioen genieten. De Haan heeft nergens spijt van, vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal Magazine. 

"Vroeger wilde ik altijd gymnastiekleraar worden. Toen ik wat ouder werd, wilde ik directeur van een sportopleiding worden. Dat ben ik niet geworden. Maar ik ben heel tevreden met wat ik in mijn leven heb gedaan", steekt de Friese oefenmeester van wal.

"Als ik nu tien jaar was en je zou tegen mij zeggen: Foppe, dit en dit ga jij meemaken in je leven. Dan zou ik gelijk mijn handtekening zetten. Ik heb nergens spijt van. Misschien had ik wel ooit hoofd opleidingen van Ajax moeten worden. Die kans was er. Maar ik besloot in Heerenveen te blijven. Noem het maar een gemiste kans."

De Haan was in totaal drie keer werkzaam als trainer van Heerenveen: tussen 1985 en 1998, tussen 1992 en 2004 en dit seizoen, na het vertrek van trainer Dwight Lodeweges.