Seintje voor azende clubs: transfersom van Barça-speler van 40 naar 8 miljoen

Seintje voor azende clubs: transfersom van Barça-speler van 40 naar 8 miljoen

28-05-2016 18:59
7

Marc Bartra kan aankomende zomer voor een flink verlaagde gelimiteerde transfersom vertrekken bij FC Barcelona. Het Spaanse Sport meldt dat de som zakt van veertig miljoen naar acht miljoen.

Dat komt doordat Bartra niet voldoende duels gespeeld heeft in het eerste van Barça om het aanvankelijke tarief te handhaven. Barcelona had contractueel vastgelegd dat Bartra een bepaald aantal duels moest spelen, wilde de club de som van veertig miljoen euro kunnen vragen. Nu zakt de gelimiteerde transfersom met liefst 32 miljoen euro. "Dat klopt", liet Bartra volgens de krant weten. "Het ligt nu bij mijn zaakwaarnemers."

En dat is goed nieuws voor geïnteresseerde clubs. Fiorentina heeft bijvoorbeeld interesse in Bartra, die in het verleden ook weleens aan Liverpool werd gelinkt. Ook Manchester City en Manchester United meldden zich. De verdediger wordt door zijn transferclausule ineens een zeer interessante speler voor veel clubs die zich willen versterken. Bartra kon eigenlijk nooit een vaste plek afdwingen binnen het elftal van het Barcelona van Luis Enrique.