Update: Spanje heeft EK-selectie compleet na afvallen van Madrileens duo

Update: Spanje heeft EK-selectie compleet na afvallen van Madrileens duo

31-05-2016 19:12
10

Dani Carvajal mist zo goed als zeker het EK met Spanje door een spierscheuring. De rechtsback van Real Madrid liep de blessure op tijdens de Champions League-finale tegen Atlético Madrid, waarin hij huilend van het veld liep.

Naar nu blijkt heeft de verdediger een spierscheuring opgelopen en staat hij minimaal drie weken buitenspel. Het EK in Frankrijk begint al op 10 juni en komt dus te vroeg voor Carvajal. De verwachting is dat bondscoach Vicente del Bosque Héctor Bellerín als vervanger van de rechtsback gaat oproepen.

Bellerín maakt al deel uit van de Spaanse selectie omdat Carvajal door clubverplichtingen zich nog niet bij de ploeg kon voegen. Met Juanfran heeft Spanje nog een rechtsback in de selectie. De verdediger van Atlético Madrid sluit zich snel aan bij de Spanjaarden, nadat hij zaterdag de beslissende strafschop miste in de finale. 

Update 11.11 uur: Bellerin is definitief opgenomen in de voorselectie van Spanje voor het EK 2016. Hij vervangt de geblesseerde Carvajal. Bondscoach Del Bosque heeft nog vier plekken open in zijn selectie voor Real- en Atlético-spelers.

Update 19.12 uur: De definitieve selectie van Spanje voor het EK in Frankrijk is bekend. Saul Niguez (Atlético Madrid) en Isco (Real Madrid) zijn de laatste twee afvallers van bondscoach Vicente Del Bosque. Sergio Ramos, Juanfran, Koke en Lucas Vasquez completeren als laatste vier de selectie. Het kwartet sloot later aan door de Champions League-finale van afgelopen zaterdag in Milaan.