Eredivisie-sollicitatie uit Engeland: 'Ik mag transfervrij vertrekken'

Eredivisie-sollicitatie uit Engeland: 'Ik mag transfervrij vertrekken'

31-05-2016 20:18
6

Het Engelse avontuur van Danny Holla zit er zo goed als op. De 28-jarige middenvelder mag uitkijken naar een nieuwe club van Brighton & Hove Albion, ondanks het feit dat zijn contract nog een jaar doorloopt.

Holla heeft zijn laatste wedstrijd dus gespeeld aan de Engelse zuidkust. "In goed overleg met de club zijn we eruit gekomen dat ik transfervrij mag vertrekken", aldus Holla tegen Voetbal International. "Ik heb het een paar jaar uitstekend naar mijn zin gehad in Engeland, en ook voetballend veel meegemaakt, maar het perspectief is zo onzeker dat het beter is om verder te kijken."

Brighton liep afgelopen seizoen op het nippertje promotie naar de Premier League mis. Holla had daar nauwelijks een aandeel in. Hij kwam tot slechts één optreden in het Championship. De oud-speler van FC Groningen, PEC Zwolle, VVV-Venlo en ADO Den Haag hoopt bij een nieuwe club weer aan spelen toe te komen.

"Ik ben erop gebrand om weer alles te geven op een leuk niveau, dat kan zeker ook in Nederland zijn", sluit hij een Eredivisie-rentree niet uit. VI meldt dat er 'wat sluimerende interesse' is voor Holla, die zichzelf weer wil laten zien. "Aan de motivatie en de fitheid ligt het niet, ik kijk nu al uit naar het nieuwe seizoen."