'België-gekte' getemperd: 'Drie jaar geleden was ik nog voor gek verklaard'

'België-gekte' getemperd: 'Drie jaar geleden was ik nog voor gek verklaard'

31-05-2016 23:11
6

De EK-gekte moet nog echt beginnen, maar dagdromen doen de Belgische fans wel hardop. De verwachtingen rondom De Rode Duivels zijn hoog, maar bondscoach Marc Wilmots laat zich niet gek maken.

Velen noemen België als één van de mogelijke titelkandidaten op het eindtoernooi in Frankrijk, maar Wilmots gaat op de rem staan. "Wij zijn een van de vijf of zes kanshebbers, niet de topfavoriet. We moeten realistisch blijven. Je hebt Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië, met daarnaast nog één of twee verrassingen", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine

De eindzege zou formidabel zijn, maar wanneer is het toernooi al geslaagd? "Als je bij die vijf, zes teams kunt zijn, dan is dat fantastisch. Mocht ik dat drie jaar geleden verteld hebben, dan had iedereen mij gek verklaard. Ik denk dat Frankrijk en Spanje boven de anderen staan."

"Frankrijk speelt thuis en kon kiezen uit een tachtigtal goede spelers. Spanje, dat het wereldvoetbal zes jaar gedomineerd heeft, zal er alles aan doen om te bewijzen dat het mislukte WK een accident de parcours was."