Transfervrij: deze spelers zijn deze zomer op te pikken bij Roda JC

Transfervrij: deze spelers zijn deze zomer op te pikken bij Roda JC

02-06-2016 10:30
4

Het seizoen zit erop en alle clubs hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die een aflopend contract hebben. Vandaag de beurt aan Roda JC. Onderstaand de transfervrije spelers van de nummer veertien van de Eredivisie.

Bram Verbist
Verbist kwam in de zomer van 2014 over van het Deense Bröndby IF. De 33-jarige sluitpost heeft in Kerkrade weinig indruk weten te maken, want hij speelde alleen voor Jong Roda JC.

Martijn Monteyne
De Belgische rechtervleugelverdediger staat al sinds 2011 onder contract bij Roda. In de laatste seizoenen speelde de back een wisselend aantal wedstrijden. Een vaste basiskracht was hij nooit.

Jordy Buijs
In de winterstop kwam hij over van sc Heerenveen, maar na een half jaar mag hij alweer vertrekken. Buijs speelde zeventien wedstrijden in de hoofdmacht. Club en speler hebben besloten om het aflopende contract om financiële redenen niet te verlengen.

Arjan Swinkels
De verdediger, die dit seizoen liefst 34 keer in actie kwam voor de Koempels, vertrekt mogelijk bij Roda JC. Swinkels kwam vorige zomer over van het Belgische Lierse SK en is nog in gesprek met de club.

Bart Biemans
Voor Bart Biemans is een langer verblijf niet meer bespreekbaar. De verdediger werd sinds de winterstop al verhuurd aan FC Den Bosch en zijn aflopende contract wordt niet verlengd. In totaal stond hij vijf seizoenen onder contract in Kerkrade.

Rydell Poepon
Ook Roda JC kan wellicht afgevinkt worden op de lijst van Rydell Poepon. De aanvaller speelde in het verleden al bij een waslijst aan clubs, waaronder ADO, NAC, Willem II, Sparta, De Graafschap, FC Qarabag en het Franse Valenciennes. Momenteel is hij nog in gesprek over een nieuw contract.

Marcos Gullón
Ook de Spaanse Marcos Gullón mag vertrekken uit Kerkrade. De middenvelder speelde na zijn overstap in de winterperiode van Limassol naar Roda vijftien duels voor de Limburgers. In het verleden speelde hij voor de beloften van Villarreal, FC Barcelona en in het eerste van Racing Santander.

Rigino Cicilia
De 21-jarige Antilliaan speelde het voorbije seizoen op huurbasis voor RKC Waalwijk. De 1.96 meter lange spits maakte in totaal zes doelpunten in de Jupiler League. Hij moet echter wel op zoek naar een andere club, want Roda verlengt zijn contract niet.

Nayib Lagouireh
Na een avontuur van een halfjaar bij buurman Fortuna Sittard hoeft Lagouireh niet meer terug te keren in het Parkstad Limburg Sstadion. Zijn aflopende contract is niet verlengd.

Henk Dijkhuizen
De vleugelverdediger is momenteel uitgeschakeld door een zware knieblessure. Hij mag bij Roda JC herstellen. Na zijn herstel kijken we samen of en op welke wijze Dijkhuizen bij de selectie van Roda JC kan aansluiten, melde de club onlangs.

Tomi Juric
Zoals het er nu naar uitziet mag de Australiër na een jaar weer vertrekken bij Roda. De Limburgers namen de lange centrumspits vorige zomer over van Western Sydney, waarna hij in totaal 21 duels voor Roda speelde. Hij onderhandelt nog over een mogelijk langer verblijf.

Maecky Ngombo
De Belgische aanvaller kwam dit seizoen tot zeventien Eredivisie-optredens en maakte daarin vier doelpunten. Zijn kopdoelpunt in blessuretijd tegen Ajax zal de mensen nog wel bijblijven, maar daar blijft het dan ook wel bij.

Ali Yasar
De 21-jarige Yasar vertrekt naar alle waarschijnlijkheid bij Roda. De jonge Belg heeft nog geen geweldige indruk weten te maken en een vertrek lijkt de enige oplossing. De verdediger speelde voor zijn komst naar Kerkrade bij Standard Luik.

Hicham Faik
Faik is op dit moment aan het onderhandelen met Roda JC over een langer verblijf. De technisch begaafde middenvelder heeft een aflopend contract. Dit seizoen speelde Faik 27 duels in de Eredivisie.

Yannick Derix
Voor Yannick Derix is het doek bij Roda JC definitief gevallen. De 24-jarige doelman speelde nog niet in het eerste van de club. Ook bij de beloften stond hij vaak langs de kant.

Jorrit Smeets
Ook de 21-jarige Smeets wist het nog niet tot het eerste elftal van Roda te schoppen. De middenvelder houdt het daarom ook voor gezien en gaat op zoek naar een andere werkgever.

Brian Jacobs
Op 12 september maakte Jacobs tegen NEC (0-0) tien minuten voor tijd zijn profdebuut. Dat was echter zijn enige optreden in de hoofdmacht van de Limburgers. Een vertrek lijkt een logische optie.