In het kort: België stelt teleur, nieuwe coach Martins Indi

In het kort: België stelt teleur, nieuwe coach Martins Indi

01-06-2016 23:47
10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

België stelt teleur
België heeft in aanloop naar het EK geen goede beurt gemaakt. Thuis tegen Finland bleef de ploeg van bondscoach Marc Wilmots steken op een 1-1 gelijkspel. Daar mocht het zich zelfs nog gelukkig mee prijzen, want Romelu Lukaku maakte in de slotminuut de Finse openingstreffer van Kaspelr Hämäläinen ongedaan.

Nuno nieuwe FC Porto-coach
FC Porto heeft Nuno aangesteld als nieuwe coach. De keuzeheer wordt bij de Portugese topclub de opvolger van de ontslagen José Peseiro, die met Porto als derde eindigde afgelopen seizoen. Bovendien verloor Porto de bekerfinale van Sporting Braga. De laatste club waar Nuno aan het roer stond, was Valencia.

Spanje walst over Zuid-Korea heen
Spanje heeft woensdagmiddag met 6-1 gewonnen van Zuid-Korea. Het oefenduel tegen de Aziaten, ter voorbereiding op het naderende EK, werd afgewerkt in Oostenrijk. Namens Spanje scoorden David Silva, Cesc Fabregas, Nolito (2x) en Alvaro Morata (2x). Op 7 juni speelt de formatie van bondscoach Vicente del Bosque nog één oefenduel. Georgië is dan de opponent. 

Wedden

Meer odds

Aubameyang beste van Duitsland
Pierre-Emerick Aubameyang is door de Duitse spelersvakbond verkozen tot beste speler van de Bundesliga. De aanvaller van Borussia Dormund won de verkiezing van Robert Lewandowski (Bayern München) en zijn ploegmaat Henrikh Mkhitaryan. Aubameyang maakte afgelopen seizoen 25 doelpunten in de Duitse competitie. 

FC Groningen op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor
FC Groningen zal op zoeken moet naar een nieuwe hoofdsponsor. Essent, de huidige hoofdsponsor van de Groningers, prijkt het komend seizoen nog wel op de shirts, maar medio 2017 zal de samenwerking stoppen. RWE, het moederbedrijf van Essent, blijft na 2017 wel aan FC Groningen verbonden, meldt de club op de eigen website.

Udinese-verdediger gearresteerd wegens huiselijk geweld
Pablo Armero is dinsdag gearresteerd door de Miami Beach Police. De verdediger van Udinese betrad met zijn vriendin een hotel na een avondje drinken en wilde met haar naar bed. De vriendin had hier weinig trek in, wat Armero aanzette tot geweld. In 2011 werd Armero ook al gearresteerd. Deze keer vanwege het weigeren van een bloedtest.

Reijnierse nieuwe assistent Luhukay bij Stuttgart
Remy Reijnierse is de nieuwe assistent-trainer van Jos Luhukay. Luhukay werd recentelijk benoemd tot nieuwe trainer van het gedegradeerde VfB Stuttgart. Reijnierse was in het verleden actief als voetballer van onder meer VVV-Venlo en FC Eindhoven. Bij de Limburgse club en bij PSV was hij hoofd jeugdopleidingen.