Zeldzame EK-ganger PSV verklapt interesse: 'Het is afwachten of ik kansen krijg'

Zeldzame EK-ganger PSV verklapt interesse: 'Het is afwachten of ik kansen krijg'

02-06-2016 07:24

Behalve de afwezigheid van Oranje op het EK, spelen er ook nauwelijks Eredivisie-spelers op het eindtoernooi in Frankrijk. Tóch wordt door de 21-jarige IJslander Hjörtur Hermannsson PSV en zelfs de Jupiler Leauge nog vertegenwoordigd op het EK.

Hermannsson is buiten Eindhoven relatief onbekend. Het afgelopen half jaar speelde de centrale verdediger met het oog op het EK op huurbasis voor het Zweedse IFK Göteborg. Daarvoor maakte hij in de Jupiler League deel uit van Jong PSV. De IJslander heeft twee interlands achter zijn naam staan.

"Ik ben dan wel de jongste in de ploeg, maar word overal bij betrokken en merk dat iedereen alles voor elkaar over heeft. We vinden zelf dat we op het EK geen makkelijke groep hebben, maar zien kansen om door te komen", zegt de PSV'er in het Eindhovens Dagblad over de poule met Portugal, Hongarije en Oostenrijk.

Belangstelling
Hermannsson speelt al een paar jaar op De Herdgang en heeft bij PSV nog een contract tot medio 2018. "Er is momenteel belangstelling van meerdere clubs, maar hoe het gaat lopen is op dit moment nog niet te zeggen. PSV is een heel grote club en het is afwachten of ik daar kansen krijg in het eerste elftal. Tot nu toe kon dat niet, ook omdat ik op een ongelukkig moment geblesseerd raakte."

Mogelijk maakt Hermannsson in het nieuwe seizoen de overstap naar de A-selectie. Die kans wordt groter als Jeffrey Bruma een transfer maakt. "Dat is voor later omdat ik me nu eerst op het EK concentreer. De ervaring die ik hier opdoe, is van enorme waarde."