Sparta versterkt zich opnieuw en haalt Spaanse middenvelder in huis

Sparta versterkt zich opnieuw en haalt Spaanse middenvelder in huis

02-06-2016 11:28
5

Sparta blijft zich roeren op de transfermarkt. De kampioen van de Jupiler League heeft zich versterkt met Iván Calero Ruiz. De 21-jarige Spanjaard komt over van het Engelse Derby County, dat uitkomt in de Championship.

Calero tekent een verbintenis voor twee seizoenen op Het Kasteel, meldt de Rotterdamse club donderdag. In de voorbije jaargang maakte de aanvallende middenvelder, die uitkwam voor diverse Spaanse nationale jeugdelftallen, zijn opwachting in het beloftenelftal van Derby. "Ik ben heel blij met mijn overstap naar Sparta Rotterdam en de Eredivisie", laat hij weten.

"Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer en ben van mening dat het spel dat in Nederland gespeeld wordt dichtbij mijn eigen speelstijl ligt en ik kijk uit naar de kennismaking met de spelersgroep volgende maand", aldus Calero, die na Craig Goodwin, Bart Vriends, Zakaria El Azzouzi en Michael Verrips de vijfde aanwinst is van Sparta voor het komend seizoen. De Rotterdammers keren na zes jaar terug in de Eredivisie.

"Iván is een technisch vaardige aanvallende middenvelder die zijn opleiding heeft genoten bij Atlético Madrid", laat trainer Alex Pastoor weten. "Hij toont zich in alles een professional en heeft in zijn spel altijd de drang om te scoren. Dat hij meerdere interlands achter zijn naam heeft staan in verschillende leeftijdscategorieën geeft wel aan dat Iván over een goed fundament beschikt."