In het kort: FIFA-preses Infantino ter discussie, wéér Braziliaanse afhaker

In het kort: FIFA-preses Infantino ter discussie, wéér Braziliaanse afhaker

02-06-2016 23:11
7

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Infantino ter discussie
Ook om de nieuwe FIFA-president Gianni Infantino hangt een zweem van corruptie. De Zwitser wordt mogelijk voor negentig dagen geschorst door de ethische commissie van de wereldvoetbalbond, omdat hij opnames van een FIFA-bijeenkomst in Mexico heeft laten vernietigen. Dat meldt Die Welt. Infantino verving eerder dit jaar de weggestuurde Sepp Blatter.

Weer afmelding Brazilië
Opnieuw een Braziliaanse afhaker in de aanloop naar de Copa América. Luiz Gustavo heeft zich donderdag afgemeld bij bondscoach Carlos Dunga. De middenvelder geeft privéproblemen op als reden voor de afzegging. Brazilië moet het ook al stellen zonder Ricardo Oliveira en Douglas Costa, terwijl de net opgeroepen Kaká óók geblesseerd heeft moet afhaken.

Test KNVB met videoref
De KNVB gaat 'live' testen met de videoscheidsrechter. De wereldvoetbalbond FIFA koos zes landen uit voor de pilot en Nederland behoort tot die landen. Ook in Australië, Brazilië, Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten wordt de proef op de som genomen. Door de Nederlandse voetbalbond werd in de voorbije seizoenen al getest met de apparatuur, waarbij arbiters worden geholpen door collega's die op een scherm meekijken.

Hummels haakt al af
Mats Hummels is er niet bij tijdens de eerste wedstrijd van Duitsland op het EK 2016 in Frankrijk. Het EK gaat voor de regerend wereldkampioen op zondag 12 juni van start met een wedstrijd tegen Oekraïne. Hummels moet de eerste wedstrijd in ieder geval laten schieten door een spierblessure, terwijl Bastian Schweinsteiger waarschijnlijk op tijd fit is. Mogelijk mist Hummels nog meer duels. Op 16 juni speelt Duitsland tegen Polen en op 21 juni tegen Noord-Ierland.

FC Twente tekent beroep aan
FC Twente heeft beroep aangetekend tegen het besluit van de licentiecomissie om de Tukkers terug te zetten naar de Jupiler League. Dat meldt de KNVB donderdagmiddag. Daardoor zal ook de beroepscomissie licentiezaken zich over de situatie gaan buigen. Twente spande eerder al een kort geding aan. De uitslag van het beroep zal volgende week bekendgemaakt worden, de exacte datum is nog niet bekend.

Jong PSV'er tekent bij FC Eindhoven
Augustine Loof speelt komend seizoen voor FC Eindhoven. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat de twintigjarige verdediger een contract voor drie jaar tekenen bij de club aan de Aalsterweg. Het contract van Loof liep af bij PSV en de club besloot dat het beter is om de wegen de scheiden.

Di Matteo aan de slag in Engeland
Roberto di Matteo is volgens de BBC door Aston Villa aangewezen als nieuwe manager van de club. De voormalig Chelsea-manager zat het afgelopen seizoen zonder baan nadat hij in 2015 vertrok bij Schalke. Di Matteo krijgt bij Villa assistentie van eveneens oud-Chelsea-speler Steve Clarke. In het afgelopen Premier League-seizoen degradeerde Aston Villa naar de Championship. Dat kostte Remi Garde in maart zijn baan.

Willem II praat met jeugdinternational IJsland
De IJslandse jeugdinternational Kristofer Ingi Kristinsson geniet interesse van Willem II, meldt het Brabants Dagblad. De zeventienjarige middenvelder speelde eerder dit jaar al een oefenwedstrijd tegen de Tilburgers en viel klaarblijkelijk in de smaak bij de Brabantse club. Wanner Kristinsson inderdaad aan de slag gaat bij Willem II, zal hij in eerste instantie vermoedelijk aansluiten bij de beloften van de club.

Heerenveen haalt talent uit IJsland
SC Heerenveen heeft de zestienjarige IJslandse middenvelder Birkir Heimisson gecontracteerd. De Friese club meldt dat donderdag via de officiële kanalen. De IJslandse jeugdinternational komt over van het in de tweede IJslandse divisie uitkomende Thór. Heimisson tekent bij Heerenveen een contract voor drie seizoenen. Hij sluit in de zomer aan bij de B1 van de club. 

Kaká mist Copá America
De aanstaande Copa America in de Verenigde Staten gaat aan de neus van Kaká voorbij. De 34-jarige Braziliaan, die tegenwoordig onder contract staat bij Orlando City, heeft een spierblessure. De spelmaker is al de vijfde speler van Brazilië die af moet haken in aanloop naar het toernooi. Bondscoach Dunga heeft inmiddels Ganso opgeroepen als vervanger voor Kaká.