Bovenberg (l) stopt, Fischer vertrekt transfervrij

'Verfrissende' leegloop in Rotterdam gaande: 'Eerste instantie drie uur gesproken'

'Verfrissende' leegloop in Rotterdam gaande: 'Eerste instantie drie uur gesproken'

02-06-2016 18:23
2

Mitchell van der Gaag mag vanaf aankomend seizoen Excelsior naar successen leiden. De oefenmeester werd met open armen ontvangen op Kralingen. Ferry de Haan, directeur van Excelsior, laat zich lovend uit. Hij gaat ook in op eventuele versterkingen.

De Haan kwam naar eigen zeggen snel uit bij Van der Gaag toen Alfons Groenendijk liet weten bij Excelsior te stoppen. Van der Gaag was afgelopen seizoen trainer van FC Eindhoven en ging voor een nieuwe uitdaging. "Het voetbal van FC Eindhoven zag er afgelopen seizoen verzorgd en herkenbaar uit, met spelers die voor elkaar door het vuur gingen. De hand van de trainer was daarin duidelijk zichtbaar", zegt De Haan.

"We hebben in eerste instantie drie uur met elkaar gesproken", vervolgt De Haan, die weet dat er een frisse wind gaat waaien door de club. Veel spelers vertrokken. "Ook omdat jongens zelf ambitie hebben. Tom van Weert heeft dat met een driejarig contract met FC Groningen ook waar kunnen maken. Soms kan vernieuwing binnen een selectie overigens geen kwaad, werkt het verfrissend."