Blind laat Oranje-elf doorschemeren: 'Ze vonden elkaar goed, blij om'

Blind laat Oranje-elf doorschemeren: 'Ze vonden elkaar goed, blij om'

03-06-2016 12:58
13

De overwinning op Polen betekent dat Danny Blind waarschijnlijk geen grote veranderingen gaat doorvoeren voor het oefenduel van Oranje met Oostenrijk, aanstaande zaterdag. De bondscoach is tevreden.

Het Nederlands elftal arriveerde donderdagmiddag in Wenen voor de laatste oefeninterland van het seizoen, tegen Oostenrijk. Het Algemeen Dagblad meldt dat de kans groot is dat Kenny Tete en Steven Berghuis mogen blijven staan van Blind. De bondscoach was na afloop zeer tevreden over het duo aan de rechterkant.

"Berghuis heeft zijn rol prima ingevuld, was goed tussen de linies aanspeelbaar, vond vaak de diepte, gaf een mooie assist bij het doelpunt van Vincent Janssen en hij en Tete vonden elkaar goed", citeert het AD Blind, die ook tevreden is over het tandem aan de linkerkant. "Ook Quincy Promes en Jetro Willems konden elkaar voetballend aardig vinden."

Een basisplaats voor Berghuis en Promes zou betekenen dat Memphis Depay opnieuw wordt veroordeeld tot een plek op de bank. "Het is duidelijk dat we met Berghuis op de flank een alternatief erbij hebben en daar ben ik blij om", aldus de bondscoach, die verder Kevin Strootman ten koste van Marco van Ginkel laat terugkeren in de basiself. Blind: "Ik ga niet veel wisselen want ik ben niet zo'n man van de tombola."