Oude bekende bij Oostenrijk waarschuwt: 'Nederland is nog een topland'

Oude bekende bij Oostenrijk waarschuwt: 'Nederland is nog een topland'

Gepubliceerd: vrijdag 3 juni 2016 om 13:08vr 03-06-2016 om 13:08

Hoewel de EK-kwalificatie dramatisch verliep voor het Nederlands elftal, behoort Oranje volgens Marco Janko nog steeds tot de toplanden van Europa. De oud-spits van FC Twente neemt het zaterdag met Oostenrijk op tegen de equipe van bondscoach Danny Blind.

Oostenrijk kwam dinsdag tegen Malta niet verder dan een schamele 2-1 overwinning. Janko, die zijn rentree maakte na spierproblemen, wil daar niet te lang bij stilstaan. "We hebben een week meer geklommen en golf gespeeld. De automatismen zullen nog wel komen", stelt hij de Oostenrijkse fans gerust in gesprek met Voetbal International.

Voor Oostenrijk is het Nederlands elftal de laatste test in aanloop naar het EK. "Nederland zal zeker aanvallend spelen. Dat zal een heel andere wedstrijd worden", stelt Janko, die Oranje naar eigen zeggen te weinig heeft gevolgd om een goed oordeel te kunnen vellen. "Feit is dat Nederland in het voetbal een topland is. Ze hebben dit keer verrassend het EK niet gehaald, maar bij de volgende eindtoernooien kan je weer op hen rekenen."

Janko komt zaterdag in Luuk de Jong een oud-teamgenoot tegen. "We konden het heel goed met elkaar vinden tijdens onze anderhalve jaar samen bij FC Twente. Ik kijk ernaar uit hem weer te zien."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws