Lurling pakt door en vindt nieuwe baan: 'Mooie nieuwe stap in mijn carrière'

Lurling pakt door en vindt nieuwe baan: 'Mooie nieuwe stap in mijn carrière'

03-06-2016 18:18
5

Anthony Lurling nam eind april afscheid van het betaalde voetbal, maar heeft inmiddels al een nieuwe baan gevonden. De voormalig voetballer gaat bij FC Den Bosch aan de slag als spitsentrainer, zo meldt de club op het digitale thuis.

Bij Den Bosch zijn ze maar wat blij dat ze Lurling langer hebben kunnen binden. Hij sloot er zijn carrière af en speelde meer dan tweehonderd duels voor de Bosschenaren. "Anthony is een kind van de club en in staat om met zijn voetbalervaring veel kennis over te brengen op onze aanvallers. We zijn blij dat hij bij FC Den Bosch actief blijft en kijken uit naar een prettig vervolg van onze samenwerking", jubelt algemeen directeur Edward van Wonderen.

Ook Lurling zelf is blij met zijn nieuwe functie. "Ik ben blij dat ik bij FC Den Bosch betrokken blijf en zie de functie van spitsentrainer als een mooie nieuwe stap in mijn carrière. Ik verwacht een hoop te kunnen leren van de technische staf en ga er alles aan doen om op sportief vlak mijn steentje bij te dragen. Ik kijk dan ook met veel plezier uit naar het nieuwe seizoen!"

Lurling speelde bijna zeshonderd competitieduels in het betaalde voetbal. Naast Den Bosch speelde de 39-jarige ex-prof voor sc Heerenveen, Feyenoord, 1.FC Köln, RKC Waalwijk en NAC Breda.