In het kort: heuse tienklapper voor Kroatië, Duitsers moeizaam langs Hongarije

In het kort: heuse tienklapper voor Kroatië, Duitsers moeizaam langs Hongarije

04-06-2016 22:18

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Kroatië wint met dubbele cijfers
Kroatië heeft zaterdagavond met een heuse tienklapper gewonnen van voetbaldwerg San Marino: 10-0. Juventus-spits Mario Mandzukic maakte voor rust al drie doelpunten en ook Nikola Kalinić (Fiorentina) kwam tot een hattrick. Voor Kroatië was het de laatste oefeninterland in aanloop naar het EK. Op het toernooi in Frankrijk speelt het land tegen Turkije, Tsjechië en Spanje.

Duitsland klopt Hongarije in oefenduel
Duitsland heeft de laatste oefeninterland in aanloop naar het EK met 2-0 gewonnen van Hongarije. De doelpunten kwamen van Ádám Lang (eigen goal) en Thomas Müller (na rust). Het keurkorps van bondscoach Joachim Löw speelt op het EK in groep C tegen Oekraïne, Noord-Ierland en Polen. Op 12 juni begint het toernooi voor de regerend wereldkampioen. 

Colombia begint Copa America met zege
Met Santiago Arias (PSV) in de basis is Colombia goed begonnen aan het toernooi om de Copa America. De Zuid-Amerikanen waren in het openingsduel met 2-0 te sterk voor de Verenigde Staten, het gastland van het toernooi. Cristian Zapata scoorde al vroeg en vlak voor rust besliste James Rodriquez, sterspeler van Real Madrid, het duel vanaf de penaltystip.

Rutten haalt Nederlandse assistent
Patrick Greveraars gaat Fred Rutten assisteren bij diens nieuwe club Al Shabab. Dat meldt De Telegraaf. De veertigjarige Eindhovenaar was eerder de rechterhand van Rutten bij PSV, Vitesse en Feyenoord. Naast Greveraars neemt Rutten ook conditietrainer Terry Peters mee. Die kent hij uit zijn periode in Arnhem.