Thuisblijver Oranje boekt dankzij Janssen en Wijnaldum prima zege op Oostenrijk

Thuisblijver Oranje boekt dankzij Janssen en Wijnaldum prima zege op Oostenrijk

04-06-2016 22:26
73

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond een prima oefenzege geboekt op EK-ganger Oostenrijk. In Wenen werd het 2-0 voor het keurkorps van bondscoach Danny Blind. Vincent Janssen en Georginio Wijnaldum scoorden namens Oranje. 

Nederland oogde zaterdagavond bij tijd en wijlen fris. Zo nu en dan werd er prima gecombineerd. Oostenrijk, dat het op het aanstaande EK opneemt tegen Portugal, Hongarije en IJsland, creëerde amper uitgespeelde kansen. De eerste grote mogelijkheid voor Oranje leverde onmiddellijk de openingstreffer op. Steven Berghuis zette vanaf rechts voor met zijn linkervoet, Janssen kon - geheel vrijstaand - binnenkoppen. Het was voor de AZ-spits zijn derde treffer in vijf interlands. 

Na de pauze had Oranje weer het betere van het spel. Blind - die Jeroen Zoet een basisplaats gunde en ook Kevin Strootman en Patrick van Aanholt aan de aftrap liet verschijnen - vond het niet nodig om in de rust in te grijpen. Kort nadat PSV'ers Luuk de Jong en Marco van Ginkel in de ploeg waren gekomen, viel de 2-0. Wijnaldum was het eindstation van een prima aanval. Afgelopen woensdag scoorde de Newcastle United-middenvelder ook al tegen Polen. 

Een vervelend moment in de tweede helft was een blessure voor Zoet. De goalie kwam in aanraking met een Oostenrijkse aanvaller, waardoor Jasper Cillessen alsnog zijn opwachting moest maken. Er leek overigens niet ernstigs aan de hand te zijn met de sluitpost. In de absolute slotfase gunde Blind Feyenoorder Tonny Vilhena zijn interlanddebuut. De 21-jarige middenvelder kwam in het veld voor Riechedly Bazoer.