Grote frons bij Strootman na winst in Wenen: Dat vind ik opportunistisch

Grote frons bij Strootman na winst in Wenen: "Dat vind ik opportunistisch"

Gepubliceerd: zaterdag 4 juni 2016 om 22:41za 04-06-2016 om 22:41

Na de 2-1 zege op Polen van afgelopen woensdag won het Nederlands elftal zaterdag wéér, ditmaal van Oostenrijk: 2-0. Aanvoerder Kevin Strootman durft te stellen dat Oranje een stijgende lijn te pakken heeft. 

Volgens de middenvelder kan Nederland terugkijken op twee prima weken - al was de eerste oefenwedstrijd tegen Ierland (1-1) niet om over naar huis te schrijven, geeft hij toe. "We hadden ook goed willen beginnen tegen Ierland. Misschien hadden we wat tijd nodig. We hebben niet veel gespeeld in deze samenstelling. We hebben goed getraind. Het waren echt twee goede weken", aldus Strootman in gesprek met SBS6, kort na afloop van de zege in Wenen. 

"Er is duidelijk een stijgende lijn zichtbaar. Vertrouwen is het toverwoord. Misschien ging Oostenrijk niet honderd procent, maar dat maakt ons niet uit. Wij wilden winnen en dat is gelukt. Wij willen weer een goede sfeer rond het Nederlands elftal. Door de fans, maar ook door de spelers."

De AS Roma-speler kreeg tenslotte de vraag of dit Nederland eigenlijk niet thuishoort op het EK. "Dat vind ik opportunistisch. Na Ierland konden we er helemaal niks van en hoorden we niet thuis in Oranje en nu kunnen we een rol spelen op het EK. We zijn tevreden over deze wedstrijd en meer niet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws