Oranje-aanvaller zoekt nieuwe club: Ik wil graag een stap maken

Oranje-aanvaller zoekt nieuwe club: "Ik wil graag een stap maken"

04-06-2016 22:53
26

Oranje-aanvaller Vincent Janssen maakte zaterdag alweer zijn derde doelpunt in vijf interlands. Na afloop van de 2-0 oefenzege in en tegen Oostenrijk kreeg de AZ-spits uiteraard opnieuw vragen over zijn sportieve toekomst. De goalgetter is duidelijk: hij wil naar een grotere club verkassen. 

Janssen (21), dit seizoen goed voor liefst 27 doelpunten in de Eredivisie, wordt gelinkt aan tal van clubs uit binnen- en buitenland. De goalgetter is nu vooral even toe aan vakantie, erkent hij voor de camera van FOX Sports. "Ik zit dit seizoen op een wedstrijdje op 58 geloof ik, haha, dus ik vind dat nu wel even lekker. Ik heb drie wedstrijden op rij het vertrouwen gekregen van de bondscoach en dat voelt goed."

In september staat de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje op het programma. Dat Janssen dan nog het tenue van AZ draagt, lijkt uitgesloten. "Het is duidelijk wat ik heb aangegeven: ik wil graag een stap maken. Of er al witte rook is? Nee, nog niet. Wie weet gebeurt er in de vakantie wel iets." Onder meer VfL Wolfsburg, Tottenham Hotspur en Atlético Madrid zijn de afgelopen weken in verband gebracht met de voormalig speler van Almere City.