Oranje-verdediger ziet bui al hangen: Dat zou ik natuurlijk heel jammer vinden

Oranje-verdediger ziet bui al hangen: "Dat zou ik natuurlijk heel jammer vinden"

05-06-2016 08:30
2

Virgil van Dijk zou het erg jammer vinden als Ronald Koeman daadwerkelijk Southampton inruilt voor Everton. De verdediger van Oranje vertelde dat zaterdagavond, kort na afloop van de oefeninterland tegen Oostenrijk (2-0 zege). 

"Ik heb ook in de media vernomen dat Ronald Koeman dicht bij een overgang naar Everton is. Dat zou ik natuurlijk heel jammer vinden", aldus de stopper in gesprek met Voetbal International. 

"Hij heeft me naar Engeland gehaald en onder hem heb ik mezelf in de Premier League goed kunnen ontwikkelen. Het was een bijzonder seizoen. Nu vier weken vakantie en dan zie ik wel wie er voor de groep staat. Voor mij is het zaak om deze positieve lijn door te trekken."

Van Dijk was tijdens de oefenduels van Oranje een zekerheidje voor bondscoach Danny Blind. "Het ging lekker, maar het voelt vooral heel goed dat we met ploeg deze trip met een mooi resultaat hebben afgesloten. Hard werken voor elkaar is de basis geworden en daarin zie je ons groeien. Ik ben er trots op dat ik daar in Oranje mijn bijdrage aan heb kunnen leveren", besluit de oud-speler van FC Groningen en Celtic.