België reist met schrik in de benen én zege af naar EK in Frankrijk

05-06-2016 19:58
19

België heeft de oefencampagne voor het EK in Frankrijk afgesloten met een overwinning. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots knokte zich terug van een achterstand tegen Noorwegen: 3-2.

Opnieuw ging het niet van een leien dakje voor de Belgen, die afgelopen woensdag niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel tegen Finland. Wel kwam de thuisploeg zondagavond in het Koning Boudewijn Stadion op voorsprong. Na drie minuten tekende Romelu Lukaku voor de openingstreffer na matig keeperswerk.

Noorwegen, dat zich niet plaatste voor het EK, knokte zich echter knap terug en kwam via Joshua King voor rust en Veton Berisha kort na rust zelfs op een 1-2 voorsprong. Een sterke fase twintig minuten voor tijd bood vervolgens alsnog uitkomst voor de Belgen.

Eden Hazard zorgde nota bene koppend voor de gelijkmaker, waarna invaller Laurent Ciman de 3-2 binnenwerkte. België reist daardoor met een overwinning af naar het EK in Frankrijk, waar de ploeg het in de groepsfase opneemt tegen Italië, Zweden en Ierland.