Ibrahimovic en bondscoach kritisch op scorende Guidetti: Het klopt

Ibrahimovic en bondscoach kritisch op scorende Guidetti: "Het klopt"

05-06-2016 22:05
12

John Guidetti maakte zondagavond zijn eerste interlandgoal ooit voor Zweden, thuis tegen Wales (3-0). Een basisplaats op het EK in Frankrijk lijkt er echter niet in te zitten.

Marcus Berg (ex-PSV) krijgt de voorkeur van bondscoach Erik Hamrén, die deze week lichte kritiek uitte op Guidetti. De bondscoach vindt Berg verder in zijn ontwikkeling én een betere partner voor de onbetwiste Zlatan Ibrahimovic. Ook de Zweedse vedette liet weten dat Guidetti nog niet ver genoeg is.

"Het klopt, ik ben geen professionele voetballer. Ik ben pas 24 jaar oud. Als ik nu al professioneel zou zijn was ik klaar geweest", reageert Guidetti tegenover Fotbollskanalen. Hij waagt het niet om Hamrén en Ibrahimovic tegen te spreken.

"Nee, beiden spreken de waarheid. Als zij het zeggen is het waar. Het is mijn taak om er nu wat aan te veranderen", vervolgt de aanvaller van Celta de Vigo. "Ik weet dat er tijdens een toernooi heel veel kan gebeuren, dus ik blijf strijden. Ik ben er klaar voor. Als ik een kans krijg, zoals vandaag, grijp ik die met beide handen aan."