'Bayern en Dortmund doen weer zaken: middenvelder voor 13 miljoen weg'

'Bayern en Dortmund doen weer zaken: middenvelder voor 13 miljoen weg'

06-06-2016 15:11
4

Sebastian Rode staat op het punt om een transfer te maken naar Borussia Dortmund. De speler van Bayern München wordt volgens BILD voor een bedrag van dertien tot vijftien miljoen euro gekocht door de runner-up van de Bundesliga.

De 25-jarige middenvelder heeft nog een contract tot medio 2018, maar speelde niet bijzonder veel wedstrijden in het voorbije seizoen. Onder Pep Guardiola kwam hij tot vijftien Bundesliga-optredens in de hoofdmacht van Bayern. Het seizoen daarvoor waren dat nog 23 wedstrijden.

Dortmund verkocht onlangs nog de centrale verdediger Mats Hummels voor een bedrag van om en nabij de dertig miljoen aan Bayern. Nu doen de clubs weer zaken, maar leidt het pad naar Dortmund in plaats van naar München. Rode voelt zich naar verluidt niet genoeg gewaardeerd bij Bayern en kiest daarom voor een nieuwe stap in zijn loopbaan.

Bayern haalde Rode in 2014 op bij Eintracht Frankfurt. Daar was hij tot die tijd een bepalende speler. De hoofdpersoon kan een vierjarig contract tekenen tegen een jaarlijks salaris van 3,5 miljoen euro.