'Arsenal kan na Vardy-transfer 32 miljoen euro vangen van West Ham'

6 juni 2016 om 17:30

De aanstaande transfer van Jamie Vardy naar Arsenal gaat waarschijnlijk ten koste van Theo Walcott. De aanvaller staat op de nominatie om na twee teleurstellende seizoenen te worden verkocht.

Dat meldt de London Evening Standard maandag. De transfer van Vardy van Leicester City naar Arsenal laat waarschijnlijk nog even op zich wachten, maar in Engeland wordt al druk gespeculeerd over de gevolgen. Walcott wordt mogelijk het kind van de rekening.

Heel veel zorgen hoeft de 27-jarige aanvaller, die niet is geselecteerd voor het EK met Engeland, zich echter niet te maken. West Ham United staat klaar om hem te verlossen van het Emirates Stadium en heeft naar verluidt 32 miljoen euro vrijgemaakt voor een deal met de buurman.

Het is geen geheim dat Walcott ontevreden is met zijn rol onder manager Arsène Wenger, die hem vooral gebruikt als invaller. Bij West Ham wordt hem wél een basisplaats gegarandeerd. Door blessures kwam Walcott, die tien jaar geleden door Arsenal werd overgenomen van Southampton, de laatste jaren slechts sporadisch in actie.