PSV stuitte op 'onbetaalbare uitblinker': Chicharito had bij PSV kunnen spelen

PSV stuitte op 'onbetaalbare uitblinker': "Chicharito had bij PSV kunnen spelen"

Gepubliceerd: dinsdag 7 juni 2016 om 07:09di 07-06-2016 om 07:09

Het Mexicaanse voetbal zit in de lift. Steeds meer spelers breken door en komen naar Europa. Hans Westerhof, in dienst van CF Pachuca, mag zichzelf ervaringsdeskundige noemen en stelt dat PSV Javier Hernandez had kunnen halen.

Momenteel lopen er nog steeds interessante spelers voor Nederlandse clubs rond. "Absoluut, maar Nederlandse clubs zijn vaak te laat. Chicharito (Javier Hernandez, red) had bijvoorbeeld bij PSV kunnen spelen, maar de club wilde wachten tot het WK en was toen te laat. Zo is dat bij nog een aantal spelers gegaan", vertelt Westerhof in De Telegraaf.

"Je moet als club eigenlijk niet wachten tot een WK of Copa America, want dan komen anderen ook kijken en worden de uitblinkers onbetaalbaar. Ik raad Nederlandse clubs aan om in augustus naar de Olympische Spelen te gaan. Daar speelt dan een aantal toptalenten van een jaar of twintig bij het Mexicaans voetbalelftal dat zeker geschikt is voor het Nederlandse voetbal", vervolgt Westerhof.

Zo zag de oud-trainer van onder meer FC Groningen en Willem II dat ook Jesus Corona toen hij naar FC Twente ging een aanstormend talent was. "Iemand als Corona was in de Mexicaanse competitie bijvoorbeeld geen bijzondere speler, maar bij FC Twente is hij uitgegroeid tot een topper. Hetzelfde is gebeurd met spelers als Andres Guardado en Hector Moreno."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws