Frans international gevleid door Barça-interesse: 'Pas na het toernooi praten'

Frans international gevleid door Barça-interesse: 'Pas na het toernooi praten'

07-06-2016 11:50

De kans bestaat dat Samuel Umtiti deze zomer vertrekt bij Olympique Lyon. De 22-jarige verdediger heeft er een goed jaar op zitten bij zijn club en geniet de interesse van onder andere FC Barcelona. Umtiti is vereerd door de Spaanse interesse, maar wil zich vooralsnog focussen op het EK in eigen land.

"Barcelona is een club waar elke voetballer graag wil spelen. Maar ik heb gewoon nog een contract bij Lyon zoals iedereen weet, dus praten over een mogelijke transfer is voor mij op dit moment totaal niet aan de orde", aldus de mandekker tegenover het Franse L’Equipe.

In Lyon staat Umtiti nog tot medio 2019 onder contract, waardoor zijn huidige werkgever veel geld kan verdienen aan de verdediger. "Alles is mogelijk, maar om eerlijk te zijn focus ik me op dit moment liever op het EK in eigen land. Ik wil daar goed presteren en pas na het toernooi wil ik praten met Lyon en eventuele andere geïnteresseerde clubs", aldus Umtiti.

De Catalanen zouden echter niet de enige club zijn die interesse heeft in de diensten van Umtiti. Een binnenlandse transfer naar landskampioen Paris Saint-Germain behoort tot de mogelijkheden en ook het Engelse West Ham United wil de verdediger graag toevoegen aan de selectie. De Premier League-club zou de beste papieren hebben om Umtiti binnen te halen.