'Ik wil er twee noemen: Vilhena en Karsdorp. Heel belangrijk voor Nederland'

'Ik wil er twee noemen: Vilhena en Karsdorp. Heel belangrijk voor Nederland'

07-06-2016 12:05
23

Eljero Elia kijkt met een positief gevoel terug op zijn debuutseizoen bij Feyenoord. In De Kuip heeft hij twee favoriete teamgenoten: Tonny Vilhena en Rick Karsdorp.

Op de vraag wie naar welke medespeler hij met de meeste bewondering heeft gekeken, antwoordt Elia: "Ik wil er graag twee noemen: Tonny Vilhena en Rick Karsdorp. Als zij rustig blijven en blijven luisteren naar de mensen die het goed met ze voor hebben, kunnen zij een belangrijke rol gaan spelen in het Nederlandse voetbal. Daar ben ik echt van overtuigd", vertelt de aanvaller aan Feyenoord Magazine.

"Neem Rick. Hij heeft alles. Loopvermogen, kracht, snelheid, een goede voorzet... Daarmee kan hij op zijn positie heel ver komen", vervolgt Elia. "Tonny bewijst al het hele seizoen dat hij over een geweldige mentaliteit beschikt. Ondanks de ziekte van zijn moeder staat hij er elke week opnieuw. Ik heb veel respect voor hun ontwikkeling."

Vilhena staat voor een transfervrij vertrek bij Feyenoord. De kans bestaat dat Elia óók de Feyenoord-deur achter zich sluit, maar duidelijkheid is er nog niet. "Ik heb een contract dat nog een jaar doorloopt, maar iedereen weet dat de toekomst in de voetballerij nooit zeker is. Binnenkort heb ik een gesprek met technisch directeur Martin van Geel. Ik wacht rustig af wat er de komende maanden gebeurt."