Update: AZ bevestigt afscheid van middenvelder: Gunnen hem deze transfer

Update: AZ bevestigt afscheid van middenvelder: "Gunnen hem deze transfer"

09-06-2016 16:07
4

Celso Ortiz (27) vertrekt definitief bij AZ. Het Mexicaanse CF Monterrey maakt donderdagochtend bekend dat de AZ-middenvelder een meerjarig contract heeft ondertekend bij de club. Afgelopen week werd reeds bekend dat AZ er met Monterry zo goed als uit was. 

De Paraguayaanse controleur is momenteel met zijn vaderland actief op de Copa America in de Verenigde Staten. Hoeveel jaar Ortiz gaat tekenen in Mexico, is op dit moment nog niet bekend. 

Ortiz speelde sinds 2009 in Alkmaar en behoorde daarmee tot de langst dienende spelers van AZ. Zijn contract in Alkmaar liep nog één seizoen door. Daarom was de nummer vier van de Eredivisie bereid om mee te werken aan een vertrek. AZ heeft de transfer zelf overigens nog niet bevestigd. De kans bestaat dat de Alkmaarders deze zomer meer spelers kwijt raken. Er is belangstelling voor onder meer Vincent Janssen en Markus Henriksen. 

Update 16.07: Via de officiële kanalen heeft AZ het vertrek van Ortiz naar Mexico inmiddels bevestigd. "Celso was toe aan een nieuwe stap in zijn loopbaan", reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. "Wij gunnen hem deze transfer", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts op de website van de club. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s