EK-deelnemer vergeleken met het Nederlands elftal: 'Op het WK van 2014'

EK-deelnemer vergeleken met het Nederlands elftal: 'Op het WK van 2014'

10-06-2016 15:45
2

De Roemenen zijn voor het eerst sinds 2008 weer actief op een eindtoernooi en daar zijn ze maar wat blij mee. Dat vertelt oud-international en voormalig Ajacied George Ogararu aan de NOS. Net als acht jaar geleden is Frankrijk de eerste tegenstander.

Roemenië eindigde destijds als laatste in de groep, die werd gewonnen door het Nederlands elftal. Het Roemeense volk is blij dat het nationale team weer eens van de partij is, stelt Ogararu. "Zeker nu er een aantal prominente landen níet meedoet. Maar de verwachtingen in deze poule zijn niet heel erg hoog. Frankrijk is een favoriet voor de eindzege, dus we hopen tweede te worden of een van de beste nummers drie. Het doel is nu echt de groep overleven, en dat wordt al moeilijk genoeg."

Ogararu stipt een voormalig Eredivisie-speler aan als de grote man bij Roemenië. "Het meeste verwachten we van Lucian Sanmartean. Hij speelde voor FC Utrecht en Panathinaikos en is onze belangrijkste middenvelder. We zullen verdedigend spelen, met een 4-2-3-1-opstelling. Je kunt het in de verte vergelijken met Oranje op het WK van 2014. Verdedigend voetbal, niet heel erg mooi, maar wel effectief. Zo gaan we proberen de volgende ronde te halen."

Gastland Frankrijk en Roemenië trappen het EK vrijdagavond om 21.00 uur af. De andere tegenstanders in de poule zijn Albanië en Zwitserland.