'Pjanic-vertrek heeft gevolgen voor Oranje-international: belangstelling uit Rome'

'Pjanic-vertrek heeft gevolgen voor Oranje-international: belangstelling uit Rome'

10-06-2016 22:13
1

De nog niet bevestigde transfer van Miralem Pjanic naar Juventus gaat mogelijk gevolgen hebben voor Georginio Wijnaldum. De middenvelder wordt genoemd als opvolger van Pjanic bij AS Roma. 

De Italiaanse journalist Gianluca di Marzio maakt melding van de Romeinse interesse in de Newcastle United-middenvelder. Wijnaldum zoekt naar een uitweg bij de Engelse club nadat afgelopen seizoen degradatie naar het Championship een feit werd. Daardoor zou Roma de Oranje-international ook voor een zachter prijsje kunnen overnemen.

Wijnaldum werd ook al door de Italiaanse club gevolgd in zijn tijd bij PSV. Ook Napoli zou belangstelling hebben. Voor Roma is het een pluspunt dat Wijnaldum als centrale én als aanvallende middenvelder kan spelen. De oud-PSV'er zal bij een transfer naar de Italianen de nieuwe ploeggenoot van Kevin Strootman worden.

De transfer van Pjanic naar Juventus werd vrijdag door een PR-man van de middenvelder bevestigd, maar is nog niet officieel gemaakt door de clubs. Het blijft dus nog wachten op een definitief akkoord.