'Ajax definitief verlost van tribuneklant: akkoord over contract in Turkije'

'Ajax definitief verlost van tribuneklant: akkoord over contract in Turkije'

12-06-2016 13:26
27

Ook Deense media weten het inmiddels zeker: Ajacied Nicolai Boilesen vervolgt zijn loopbaan bij Trabzonspor. De Deense verdediger zou er met de Turkse club uit zijn over een meerjarig contract. 

Ekstrabladet schrijft dat de transfervrije Boilesen waarschijnlijk eind deze maand zijn handtekening zet onder een verbintenis bij de nummer twaalf van de Turkse competitie. Desgevraagd wil Kenny Boilesen, diens vader en zaakwaarnemer, niet reageren op het nieuws dat zijn zoon inderdaad een akkoord heeft bereikt met Trabzonspor. Eerder deze week werd er al melding gemaakt van een ophanden zijnde overstap naar Trabzon. 

Afgelopen seizoen speelde de 24-jarige Boilesen geen enkele wedstrijd voor Ajax. Frank de Boer deed geen beroep op de linksback, omdat Boilesen weigerde zijn contract te verlengen en óók niet meewerkte aan een transfer. In het verleden zou Trabzonspor al vaker interesse hebben getoond in de vijftienvoudig international. Toen kwam de middenmoter er met Ajax niet uit over een afkoopsom.