FC Twente-fans kijken naar Quote 500-lid: Ik ben een nuchtere Tukker

FC Twente-fans kijken naar Quote 500-lid: "Ik ben een nuchtere Tukker"

12-06-2016 15:43
23

Nu het voortbestaan van FC Twente in gevaar is, vestigen de fans hun hoop op Dik Wessels. De Twentse ondernemer is met een geschat vermogen van drie miljard euro de op één na rijkste Nederlander. Eerder behoedde hij Fortuna Sittard al van de ondergang.

Wessels geeft toe dat hij met zijn bouwbedrijf VolkerWessels 'diep geworteld' zit in de regionale samenleving. "Aan de andere kant ben ik wel zakenman en ondernemer. En als je dan per ongeluk zaken doet met een 'verkeerde' club, is Leiden in last en steekt de emotie de kop op", zegt de ondernemer, die in 2001 boze Twente-fans achter zich aan kreeg na een zakelijke deal met Vitesse, in gesprek met Van der Ley Media.

"Zij zagen het als verraad, ik kreeg hatelijke spreekkoren over me heen en ik zou bij het Twente-stadion zelfs politiebegeleiding moeten krijgen. Zover kwam het niet" aldus Wessels, die vrede sloot met de Enschedese aanhang. Of hij FC Twente te hulp schiet mocht de club failliet dreigen te gaan, blijft evenwel onduidelijk. Een andere club blijft wel voortbestaan dankzij hem. Hij gaat de geschiedenis in als de redder van Fortuna Sittard.

"Dat is mooi, natuurlijk. Maar ik hoef die credits niet op te eisen: ik ben een nuchtere Tukker, wars van borstklopperij", stelt Wessels. "Natuurlijk hoop ik dat Fortuna Sittard een gezonde toekomst tegemoet gaat, alleen zal de club dan wel moeten fuseren. De sentimenten moeten dan echter aan de kant, maar dat kan nog wel even duren."