'Nieuwe Ajax-aanwinst niet beoogde opvolger Milik: Huntelaar is dat wel'

'Nieuwe Ajax-aanwinst niet beoogde opvolger Milik: Huntelaar is dat wel'

Gepubliceerd: maandag 13 juni 2016 om 06:45ma 13-06-2016 om 06:45

Klaas-Jan Huntelaar blijft voor Ajax dé topkandidaat voor de spitspositie. De aanvaller van Schalke 04 is de beoogde opvolger voor Arek Milik, als de Pool na het EK in Frankrijk vertrekt uit Amsterdam.

Mateo Casierra, de aanvaller die Ajax hoogstwaarschijnlijk overneemt van Deportivo Cali, wordt niet gezien als opvolger van Milik. Dat meldt De Telegraaf. Huntelaar kan de ideale leermeester worden voor de Colombiaanse aanvaller. Huntelaar heeft er geen geheim van gemaakt dat hij graag nog eens wil terugkeren bij Ajax en dit lijkt het uitgelezen moment voor een transfer.

Bij Schalke is Huntelaar niet zeker van een basisplaats en heeft hij nog een eenjarig contract. Milik aast op een transfer en wil na het EK pas over zijn toekomst praten. Op zondag maakte de spits namens Polen de winnende treffer tegen Noord-Ierland (0-1). Als Milik vertrekt bij Ajax en Huntelaar weg wil bij Schalke, moet Ajax flink z'n best doen om de 76-voudig Oranje-international te overtuigen.

Huntelaar verdient momenteel een bedrag van circa vijf miljoen euro per jaar bij Schalke. Bij Ajax ligt het salarisplafond op één miljoen euro. Maar de Amsterdammers kunnen dit oprekken door bijvoorbeeld meer tekengeld te bieden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Huntelaar in de zomer terugkeren bij Ajax?

Ja
67%
Nee
33%
(6554 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws