Wilmots slaat terug: Nu, op basis van een wedstrijd, ben ik verworden tot niets?

Wilmots slaat terug: "Nu, op basis van een wedstrijd, ben ik verworden tot niets?"

14-06-2016 19:36
10

Marc Wilmots kreeg na de nederlaag van België tegen Italië op het EK (0-2) bergen kritiek over zich heen. De speelstijl zou niet deugen en ook wordt hem verweten spelers op verkeerde posities neer te zetten. De kritiek doet de bondscoach van België echter vrij weinig. 

"In jullie ogen: hadden wij niet gewoon een punt verdiend?", vertelde Wilmots tijdens de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. De keuzeheer van België vond dat Italië goed speelde, maar niet onverslaanbaar was. "Anders hadden wij niet zo'n kans gecreëerd als die van Lukaku. En verder hielden ze ons tot twee keer toe met slimme overtredingen van een counter af die gevaarlijk had kunnen worden."

Wilmots ligt onder vuur na de nederlaag, maar de kritiek raakt hem niet. "De buitenlandse media hebben ons vier jaar bewonderd en volgens mij ben ik al die tijd bondscoach. Nu, op basis van een wedstrijd, ben ik verworden tot niets?", vraagt de Belg zich af. Na afloop van het duel met de Italianen had doelman Thibaut Courtois kritiek op de speelwijze van zijn ploeg en was Radja Nainggolan geïrriteerd toen hij werd gewisseld.

"Ik heb met beiden gesproken en twee keer had het te maken met teleurstelling, niet met mij", countert Wilmots.