'Koeman wil eerste deel van 130 miljoen spenderen aan Nederlander en Belg'

'Koeman wil eerste deel van 130 miljoen spenderen aan Nederlander en Belg'

14-06-2016 23:44
14

Ronald Koeman is niet van plan rustig achterover te leunen nu hij officieel de nieuwe manager van Everton is. Tim Krul en Axel Witsel moeten zijn eerste aankopen worden.

Dat meldt The Guardian. De doorgaans zéér goed ingevoerde krant schrijft dat Koeman gecharmeerd is van het duo en vaart wil zetten achter een eventuele deal. Witsel staat onder contract bij Zenit Sint-Petersburg, maar hoopt na het EK met België een nieuwe club te vinden. Dat kan Everton worden.

Met Krul denkt Koeman een goede vervanger voor Tim Howard, die terugkeert naar de Verenigde Staten, in huis te kunnen halen. De geblesseerde doelman van Newcastle United zou als een betere optie dan Jasper Cillessen (Ajax) worden gezien.

Krul, wiens contract over een jaar afloopt, moet ongeveer tien miljoen euro kosten. Voor Witsel moet Everton een stuk dieper in de buidel tasten. Zenit heeft een prijskaartje van 37 miljoen euro op hem geplakt. Koeman heeft op Goodison Park de beschikking over een transferbudget van naar verluidt 130 miljoen euro.