Rusland herhaalt Engelse ontsnapping niet en verliest van Slowakije

15-06-2016 16:49
11

Slowakije heeft zich goed herpakt van de 2-1 nederlaag tegen Wales tijdens de openingsronde van het EK. De tweede groepswedstrijd tegen Rusland werd met 2-1 gewonnen.

De Slowaakse goals vielen beiden voor rust. Vladimir Weiss opende op prachtige wijze de score met een gekruld, geplaatst schot, maar de 0-2 van Marek Hamsik was nog veel mooier. Uit een moeilijke hoek schoot de Napoli-middenvelder op slag van rust vernietigend via de binnenkant van de paal raak.

Rusland viel net als in de wedstrijd tegen Engeland tegen, maar wist zich wel weer terug in de wedstrijd te knokken dankzij een doelpunt van Denis Glushakov tien minuten voor tijd. Een Russisch slotoffensief was het gevolg, maar Slowakije wist de storm te overleven en pakte zo zijn eerste driepunter ooit op het EK. Een scenario zoals bij Engeland, dat twee punten verloor door een late Russische goal, bleef de Slowaken bespaard.

Slowakije heeft nu drie punten uit twee duels en gaat daarmee samen met Wales aan de leiding in de groep. Donderdag komt Wales nog in actie tegen Engeland, dat samen met Rusland onderaan in de groep staat met één punt.