Belgen stoïcijns: En nu ineens zijn we timide? Geloof me, dat zijn we niet

Belgen stoïcijns: "En nu ineens zijn we timide? Geloof me, dat zijn we niet"

15-06-2016 18:22
3

Na de nederlaag tegen Italie (0-2) heeft België zaterdag een overwinning nodig op Ierland. De druk is dan ook hoog, maar Thomas Vermaelen gelooft heilig in een goed resultaat.

De kritiek op De Rode Duivels was niet mals na de wedstrijd tegen de Italianen. Vermaelen verbaast zich daar niet over. "Nog niet zo lang geleden zei iedereen dat deze ploeg anders was dan vroeger, dat we juist wel veel communiceren. En nu ineens zijn we timide? Geloof me, dat zijn we niet. Er zit genoeg vechtlust in het elftal, tijdens de rust van het duel met de Italianen is er genoeg gesproken."

Nu moet Ierland geklopt worden, want bij elk ander resultaat dreigt een vroegtijdige uitschakeling voor België. En dat terwijl de ploeg van bondscoach Marc Wilmots vooraf nog tot een van de favorieten werd gerekend. "Een wedstrijd is een momentopname, we moeten nog analyseren waar en hoe het fout ging, want ik blijf zeggen dat we een ploeg hebben die nog steeds goed genoeg is Italië te verslaan. En ook Ierland en Zweden."