'Everton niet te houden: Koeman wil topspits met eigen handen verder kneden'

'Everton niet te houden: Koeman wil topspits met eigen handen verder kneden'

16-06-2016 09:08
6

Eén van de belangrijkste doelen van Everton is om Romelu Lukaku te behouden voor de club. The Toffees willen de Belgische spits binden en schotelen hem daarom een topaanbieding voor, zo meldt boulevardkrant The Daily Mail.

De kersverse manager Ronald Koeman kan de Belg zodoende met eigen handen verder kneden. Everton is financieel tot veel in staat, mede door de inmenging van eigenaar Farhad Moshiri. Hij heeft veel geld geïnvesteerd in de club en geeft Koeman naar verluidt meer dan honderd miljoen euro voor nieuwe spelers. Daarnaast willen The Toffees huidige toppers behouden.

Lukaku kan een contractvoorstel van liefst 140.000 euro per week tegemoet zien. Als de Belg toch besluit te vertrekken, dan wil Moshiri een bedrag van 82 miljoen euro vangen voor Lukaku. Twee seizoenen geleden kwam hij nog voor 35 miljoen euro over van Chelsea. Everton kan binnen twee jaar zodoende een winst van 47 miljoen euro op Lukaku maken. Manchester United, Paris Saint-Germain en Juventus willen de spits graag hebben.