FC Twente wint zaak bij beroepscommissie en blijft in Eredivisie

FC Twente wint zaak bij beroepscommissie en blijft in Eredivisie

17-06-2016 13:50
88

FC Twente speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. De beroepscommissie heeft het 'degradatievoorstel' van de KNVB vrijdag officieel teruggedraaid.

Dat betekent dat Twente volgend seizoen in de Eredivisie speelt en niet degradeert naar de Jupiler League. Het financiële wanbeleid van de laatste jaren wordt de club zwaar aangerekend, maar de beroepscommissie ziet onvoldoende grond voor de KNVB om de Enschedeërs te laten degraderen.

De Tukkers worden wel bestraft met een boete van 181.000 euro. Door de uitspraak is De Graafschap gedegradeerd naar de Jupiler League. Twente diende vorige week een beroepschrift in bij de KNVB. De beroepscommissie kreeg twee weken de tijd om met een uitspraak te komen en heeft het voorstel van de voetbalbond dus vernietigd.

Het voortbestaan van Twente hangt desondanks nog wel aan een zijden draadje. De club meldde dat het een faillissement voorbereidt, dat onontkoombaar zou worden bij degradatie naar de Jupiler League. Twente heeft een schuldenlast van in totaal tachtig miljoen euro.